Betonitutkimukset

Betonitutkimukset

Koestuksen petrografit tutkivat kaikki kiviainesmateriaalisi, kun tarvitset tietoa materiaalien koostumuksesta, laadusta tai kunnosta ja niihin mahdollisesti vaikuttaneista seikoista. Kaikki petrografimme ovat koulutukseltaan geologeja, heillä on työhön vaadittavat perustiedot valomikroskooppitutkimuksesta, mineralogiasta ja geokemiasta. Betonin ja laastien erityispiirteisiin tutkijamme ovat saaneet koulutuksen Tanskan Teknologian Instituutin (DTI) betonipetrografian ja laastien mikroskopian kursseilla. Myös ohuthieteknikkomme ovat kokeneita ammattilaisia, mikä takaa huolellisesti preparoidut näytteet ja luotettavan tutkimustuloksen.

Kiviainesmateriaalien petrografinen tutkimus noudattaa standardia ASTM C856/C856M-20, betonin optisen ilmahuokosmäärityksen teemme BY72 -ohjetta ”Betonin ilmahuokosparametrien määritys ohuthieestä” noudattaen ja laastien koostumusta tutkimme standardia Nord Test BUILD 370 soveltaen. Laadun varmistamiseksi teemme säännöllisesti sekä sisäistä että ulkoista vertailua. Lisäksi osallistumme kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimusseminaareihin, jotta tutkijoidemme osaaminen pysyy jatkuvasti ajan tasalla. Kovettuneen betonin petrografinen tutkimus sekä betonin ilmahuokosparametrien määritys ohuthieestä ovat akkreditoituja menetelmiä.

Laboratoriostamme saatte myös petrografista tutkimusta tukevat ja täydentävät vetolujuuden (SFS 5445), puristuslujuuden (SFS-EN 12504-1) ja happoliukoisen kloridipitoisuuden (SFS-EN 14629) määritykset. Tutkijamme osaavat tarvittaessa suositella sopivinta tutkimusmenetelmää käsillänne olevaan ongelmaan.

Pyydä tarjous ja lisätietoja:

Petrografinen tutkimus

Pirkko Kekäläinen, FM
Jenny Karjalainen, FM

Huokosjakotutkimus

Jenny Karjalainen, FM

Osoitteemme:

Koestus, Typpitie 1, 90620 Oulu

Koestus, Kutomotie 16, 00380 Helsinki

Koestus

Kutomotie 16, 00380 Helsinki

Share This